Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Fahéjas mazsolás kalács :) Zsanette módra

Nagyon szeretjük a kelt tésztából készült édes és sós sütiket . Hétvégére készítettem, nagyon hamar elfogyott pihe puha …. 🙂

 

Hozzávalók                                                          

5-6 kb
 
  1. 60 dkg Finom liszt
     
  2. 2 db nagy tojás                                          
     
  3. 10 dkg Ráma olvasztva
     
  4. 1 cs vaníliás cukor
     
  5. csipet só
     
  6. 1 reszelt citromhéj
                                                                      
  7. 3 evőkanál cukor
     
  8. 1/2 élesztő
     
  9. késhegynyi szódabikarbóna
     
  10. 2-3 dl langyos élesztővel futtatott cukros tej
     
  11. töltelék
    Cukorral,1 cs vaníliás cukorral  elkevert őrölt fahéj 
  12.  
     
  13. olaj, tészta kenéshez, és tetejére
     
  14. jó maroknyi mazsola
     
  15. 15-20 cukrozott őrölt fahéj +1 cs vaníliás cukor
    Tálba szitáljuk a lisztet, bele kavarjuk a szódabikarbónát, sót,vaníliás cukrot.Tejet langyosítjuk meg, egy evőkanál cukrot teszünk bele, bele morzsoljuk az élesztőt, egy evőkanál liszttel elkeverjük, és lefedjük még fel nem fut.
  16. Felfutott az élesztőnk, bele öntjük a tál közepébe, ahol korábban mélyedést alakítottunk ki. Olvasztott vajat, és a többi hozzávalót hozzá adjuk ,és jól össze dolgozzuk, még el nem válik az edény falától.Szükséges ,adunk még hozzá tejet, ha lágy akkor lisztet.Le takarjuk ,meleg helyen duplájára kelesztjük, majd két cipóra osztjuk.
  17. Kinyújtjuk ,megkenjük olajjal, megszórjuk gazdagon vaníliás cukros fahéjjal, megszórjuk mazsolával, feltekerjük, és mehet a tepsibe.
  18. Tetejét olajjal le kenjük, megszurkáljuk, előmelegített sütőben 170-180 c fokon megsütjük. Megsült ,forrón cukros vízzel le kenjük, le takarjuk konyharuhával ,és hagyjuk kihűlni teljesen.

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsanette Kovács Íz világ Gastro& Konyhája says:

    Nagyon finom pihe puha kalács 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!