-
-
-
-
-
-
-
-
-
késhegynyi szódabikarbóna
-
2-3 dl langyos élesztővel futtatott cukros tej
-
Cukorral,1 cs vaníliás cukorral elkevert őrölt fahéj
-
-
olaj, tészta kenéshez, és tetejére
-
-
15-20 cukrozott őrölt fahéj +1 cs vaníliás cukor
Tálba szitáljuk a lisztet, bele kavarjuk a szódabikarbónát, sót,vaníliás cukrot.Tejet langyosítjuk meg, egy evőkanál cukrot teszünk bele, bele morzsoljuk az élesztőt, egy evőkanál liszttel elkeverjük, és lefedjük még fel nem fut.
- Felfutott az élesztőnk, bele öntjük a tál közepébe, ahol korábban mélyedést alakítottunk ki. Olvasztott vajat, és a többi hozzávalót hozzá adjuk ,és jól össze dolgozzuk, még el nem válik az edény falától.Szükséges ,adunk még hozzá tejet, ha lágy akkor lisztet.Le takarjuk ,meleg helyen duplájára kelesztjük, majd két cipóra osztjuk.
- Kinyújtjuk ,megkenjük olajjal, megszórjuk gazdagon vaníliás cukros fahéjjal, megszórjuk mazsolával, feltekerjük, és mehet a tepsibe.
- Tetejét olajjal le kenjük, megszurkáljuk, előmelegített sütőben 170-180 c fokon megsütjük. Megsült ,forrón cukros vízzel le kenjük, le takarjuk konyharuhával ,és hagyjuk kihűlni teljesen.