Készítsetek házilag pizzát
Hozzávalók
6-7 adag
-
30 dkg liszt
-
1/2 db élesztő
-
ízlés szerint só
-
1 db tojás
-
ízlés szerint pici bors őrölt
-
ízlés szerint fokhagyma granulátum
-
ízlés szerint pizza fűszer
-
2-5 dl langyos víz
-
kevés étolaj
-
1 db 37*40 tepsi
-
ízlés szerint sonka kockára vágva
-
ízlés szerint reszelt sajt
-
ízlés szerint ketchup vagy paradicsom szósz
- Tálba tesszük a lisztet a fűszerekkel, elkeverjük, mélyedést csinálunk a közepén. Cukrot tesszük a mélyedésbe, jó langyos vizet és elmorzsoljuk bele az élesztőt.
Hagyjuk felfutni, üssük bele a tojást, gyúrjuk össze nagyon, ha kezünkre ragad, olajat tegyünk a kezünkre, pár perc alatt gyúrjuk össze a tésztát, sokáig nem szabad vele dolgozni. Olajjal kenjük meg a tál alját és a tészta tetejét, takarjuk le, hagyjuk kelni.
Megkelt, tegyük sütőpapírral bélelt olajozott tepsibe, egyenletesen simítsuk el, szépen kenjük meg ketchuppal vagy nekünk tetszőlegesen választott szósszal, halmozzuk rá a feltétet és küldjük a sütőbe 200-220 C fokon, süssük szép aranyszínűre. (sütjük kb. 15-20 percig)
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: