Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg sertés darált hús
4 gerezd nagy fokhagyma
2 db nagy tojás
1 kiskanál fűszerpaprika
1-2 marék zsemlemorzsa (kb. +-)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint őrölt kömény
3-4 evőkanál tárkonyos mustár
175 g tejföl tetejére
ízlés szerint reszelt sajt tetejére (kb. 10 dkg)
Nagy tálba tesszük a húst, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, majd megpirítjuk olajon és utána hozzáadjuk a húshoz az összes leírt hozzávalót, majd jól összegyúrjuk.
Ha összegyúrtuk, ízleljük, ha nem jó, fűszerezzük ízlés szerint, majd két cipót formálunk, kicsit csapkodjuk az asztalhoz, majd formázzuk meg rúd alakúra és tegyük tepsibe. Kenjük le tetejét egy tojássárgájával, szórjuk meg kicsi zsemlemorzsával.
Mehet a sütőbe 170 c fokon kb. majd süssük szép színűre, utána húzzuk ki a sütőből, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és még toljuk vissza rápirítani.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: