Klasszikus fasírt Zsanette módra

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma

1 kg sertés darált hús

4 gerezd nagy fokhagyma

2 db nagy tojás

1 kiskanál fűszerpaprika

1-2 marék zsemlemorzsa (kb. +-)

ízlés szerint só

ízlés szerint bors

ízlés szerint ételízesítő

ízlés szerint őrölt kömény

3-4 evőkanál tárkonyos mustár

175 g tejföl tetejére

ízlés szerint reszelt sajt tetejére (kb. 10 dkg)

Nagy tálba tesszük a húst, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, majd megpirítjuk olajon és utána hozzáadjuk a húshoz az összes leírt hozzávalót, majd jól összegyúrjuk.

Ha összegyúrtuk, ízleljük, ha nem jó, fűszerezzük ízlés szerint, majd két cipót formálunk, kicsit csapkodjuk az asztalhoz, majd formázzuk meg rúd alakúra és tegyük tepsibe. Kenjük le tetejét egy tojássárgájával, szórjuk meg kicsi zsemlemorzsával.

Mehet a sütőbe 170 c fokon kb. majd süssük szép színűre, utána húzzuk ki a sütőből, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és még toljuk vissza rápirítani.

Címkék:

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Tovább a blogra »