Hozzávalók 20 dkg sütemény szél ,megsült süteményből ,vagy darált keksz ,10 dkg darált keksz háztartási, 2 teáskanál kakaópor holland, 1/2 mini pakk rum aroma ,2 cs vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, cs só ,3 evőkanál dió, darált annyi tej ,hogy könnyen formázható legyen. Tepsi kiszóráshoz: darált dió ,Krém: 3 cs vaníliás puding, 5 dkg Rama, 1 cs vaníliás cukor, és pár szem édesítőszerrel 9 dl tejbe megfőzni. 5 dl tejszín hulala 1/2 cs habfixáló ,10 dkg darált mák, 1 cs vaníliás cukor ,30 dkg magozott meggy befőtt, 10 dkg magozott meggy tetejére. Elkészítés Fent leírt hozzávalókat össze dolgozzuk .Darált dióval kiszórt tepsibe simítjuk, vízbe mártott kanál segítségével.35*40 tepsibe.Megszórjuk meggyel,Pudingot megfőzzük a tejbe ,1 cs vaníliás cukor ,és pár szem édesítőszerrel. Majd keverünk bele 5 dkg Rámát ,és hagyjuk kihűlni. Tejszínt felverjük fél cs habfixálóval. Össze keverjük a darált mákkal.Kihűlt a puding, össze keverjük géppel, a kemény habbal, és ezt a krémet, szépen rá simítjuk, a tepsibe a meggy tetejére.Tetejét megszórjuk meggyel, és csoki darával,pehellyel ,és hidegre tesszük pár órára.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: