Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Meggyes mákos guba meggyhabbal Zsanette módra

Nagyon finom könnyű krémes desszert ami garantáltan mindenki kedvence lesz ha megkóstolja … ❤️ ❤️ Hozzávalók :7 db pohár, 4 db tejes kifli ,3 dl langyos cukros tej, 1 cs vaníliás puding, 2 cs vaníliás cukor ,5 dkg darált mák ,3-4 evőkanál cukor, vagy eritrit édesítő, fél maroknyi mazsola, 20 dkg magozott meggy befőtt, és meggyleve, 2 dl tejszínhab felverve fél cs habfixálóval ,színesítve meggylével ,ha túl kemény lesz 3 -4 evőkanál Natúr joghurttal lágyítjuk a tejszínt. csoki pehely dekoráció, bonbon meggy ,bonbon, csokoládé szeletek     .     Kifliket félbe ,majd még félbe, és kockára vágjuk, edénybe tesszük 3 dl  cukros langyos tejjel, és darált mákkal összekeverjük .Poharakba teszünk  fél evőkanálnyit .Pudingot megfőzzük a 7 dl tejbe, cukorfélékkel ízesítjük, majd hagyjuk kicsit hűlni, és mindegyik pohárba kevés vanília szószt teszünk, megszórjuk meggyel ,meglocsoljuk meggylével, mazsolával, majd újra megszórjuk mákos gubával ,és így tovább rétegezve ,szórjuk rá a többit addig még el nem fogy mindenünk .Díszítésre hagyjunk pár szem meggyet . Tejszínt keményre felverjük habfixálóval, majd színesítjük a meggybefőtt levével ,és habzsákból mindegyik poharunkat megtöltjük habbal . Díszítjük csokoládé pehellyel, bonbon csokoládéval ,meggyel ,hidegre tesszük pár órára .

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!