Nagyon finom könnyű krémes desszert ami garantáltan mindenki kedvence lesz ha megkóstolja …
Hozzávalók :7 db pohár, 4 db tejes kifli ,3 dl langyos cukros tej, 1 cs vaníliás puding, 2 cs vaníliás cukor ,5 dkg darált mák ,3-4 evőkanál cukor, vagy eritrit édesítő, fél maroknyi mazsola, 20 dkg magozott meggy befőtt, és meggyleve, 2 dl tejszínhab felverve fél cs habfixálóval ,színesítve meggylével ,ha túl kemény lesz 3 -4 evőkanál Natúr joghurttal lágyítjuk a tejszínt. csoki pehely dekoráció, bonbon meggy ,bonbon, csokoládé szeletek
. Kifliket félbe ,majd még félbe, és kockára vágjuk, edénybe tesszük 3 dl cukros langyos tejjel, és darált mákkal összekeverjük .Poharakba teszünk fél evőkanálnyit .Pudingot megfőzzük a 7 dl tejbe, cukorfélékkel ízesítjük, majd hagyjuk kicsit hűlni, és mindegyik pohárba kevés vanília szószt teszünk, megszórjuk meggyel ,meglocsoljuk meggylével, mazsolával, majd újra megszórjuk mákos gubával ,és így tovább rétegezve ,szórjuk rá a többit addig még el nem fogy mindenünk .Díszítésre hagyjunk pár szem meggyet .
Tejszínt keményre felverjük habfixálóval, majd színesítjük a meggybefőtt levével ,és habzsákból mindegyik poharunkat megtöltjük habbal . Díszítjük csokoládé pehellyel, bonbon csokoládéval ,meggyel ,hidegre tesszük pár órára .
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: