3-4 adag
1 kg Burgonya
Burgonyát meghámozzuk karikára vágjuk kevés sóval fel tesszük főni.Hab keletkezik rajta azt le
szedjük róla.Készre főzzük. Burgonya levét egy külön edénybe leöntjük keveset hagyva alatta
majd bele dolgozzuk apránként a lisztet szükséges burgonya levet is adunk hozzá burgonyával
pépessé dolgozzuk.
Ezután egy tepsit vagy tálcát megkenjük olajjal veszünk ki a masszából kezünkkel elsimítjuk olajos kanállal
kiszaggatjuk.Vöröshagymát felkockázzuk kevés olajon megpirítjuk üvegesre majd félre tesszük.Teflonba kevés olajat
forrósítunk majd dödöllét megpirítjuk és mikor majdnem kész hozzá adjuk a hagymát és még azzal is szépen készre
pirítjuk,Tálalásnál fokhagymás tejföllel meglocsolva tálaljuk.