Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Zalai kelt Diós Laska

 

Hétvégére készítettem nagyon nagy sikere volt nagyon finom mazsolás diós enyhén citromos ízű frissen és még másnaposan is igazi pihe puha finomság !

 

 

                                                                                                                                      

Hozzávalók

6-7 kb
  1. 50 dkg Liszt
     
  2. 2 db nagy tojás
     
  3. 10 dkg Ráma olvasztva
     
  4. 2 evőkanál cukor
     
  5. csipet só
     
  6. 2 dl langyos cukros tej kb – +
     
  7. 1/2 élesztő
     
  8. Töltelék
     
  9. 20 dkg darált dió
     
  10. 1 cs vaníliás cukor
     
  11. 3-4 evőkanál cukor
     
  12. 1 reszelt citromhéj
     
  13. olaj kenéshez, Lekvárral is megkenhetjük

     

     

     

Elkészítés

Tálba szitáljuk a lisztet bele tesszük a sót,vaníliás cukrot és cukrot.Tejet langyosítjuk meg egy evőkanál cukrot teszünk bele bele morzsoljuk az élesztőt egy evőkanál liszttel elkeverjük és lefedjük még fel nem fut.

Felfutott az élesztőnk bele öntjük a tál közepébe ahol korábban mélyedést alakítottunk ki. Olvasztott vajat és a többi hozzávalót hozzá adjuk és jól össze dolgozzuk még el nem válik az edény falától.Szükséges adunk még hozzá tejet ha lágy akkor lisztet.Le takarjuk meleg helyen duplájára kelesztjük majd két cipóra osztjuk

Kinyújtjuk nagy fánk szaggatóval ki szaggatjuk kicsit még kezünkkel nagyobbra húzogatjuk ha kicsinek látjuk. Megkenjük olajjal és megszórjuk dióval mazsolával majd szépen összenyomkodjuk a tésztát kör alakra formázzuk és sütőlemezre rakjuk amelyik felét össze nyomtuk az a fele kerül aljára tepsibe megkenjük olajjal és előmelegített sütőbe 170-180 c fokon megsütjük.Maradék tésztát újra összegyúrjuk pihentetjük ugyanígy járunk el.

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!