Fahéjas citromos Almás Pite Mindenki kedvence
Hozzávalók
37*40 Tepsi
40 _45 dkg kb liszt
20 dkg margarin
2 db tojás
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
csipet só
1 maroknyi mazsola
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál tejföl ,szükség esetén tej könnyen nyújtható tészta legyen.
2 evőkanál házi almalekvár
2 kg alma
10-20 dkg cukor ízlés szerint
őrölt fahéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
2 cipóra osztjuk Sütő fok 170-180 C fok
1 tojás sárgája a tetejét megkenni
Fent leírt hozzávalókat összegyúrjuk majd két cipóra osztjuk kinyújtjuk tepsi nagyságúra a tepsit megszórjuk zsemlemorzsával ,vagy darált dióval és bele tesszük a tésztát eligazgatjuk megkenjük lekvárral megszurkáljuk villával .
Almát le reszeljük (Nem nyomjuk ki a levétől ) Citromlevet öntünk a tál aljára és abba reszeljük az almát megforgatjuk ne barnuljon bele tesszük mazsolát cukorféléket fahéjat majd szépen egyenletesen megterítjük a tésztát és a másik tésztát is szépen kinyújtjuk ugyan akkorára majd tetejére helyezzük a lapját . Tetejét megkenjük tojással és mehet a sütőbe .De előtte megszurkáljuk .
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: