Nagyon finom nálunk nagyon nagy kedvenc !
Ha még nem csináltál itt az ideje hogy kipróbáld !
Szeretettel ajánlom !
Hozzávalók
10 fő
-
10 dkg Teljes kiőrlésű zabpehely liszt
-
8 dkg Ráma
-
1,5 dl víz
-
4 db nagy tojás
-
1-2 teáskanál cukor
-
csipetnyi só
-
5 dl tejszínhab
-
1 cs habfixáló
-
2 cs vanília puding
-
9 dl tej
-
2 cs vaníliás cukor
-
3 evőkanál eritrit vagy cukor
Elkészítés :
Vajat,vizet,cukrot,cs sót jól össze forraljuk majd bele kavarjuk a lisztet és takarékon picit jól
átkavarjuk majd le vesszük a tűzről . 5-10 percet hagyjuk hűlni majd elektromos géppel
egyesével bele kavarjuk a tojásokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tésztát habzsákba töltjük majd kerek halmokat nyomunk távolraegymástól. Szépen megnőnek ebből a mennyiségből 10 db jön ki. - 170 c előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük 15 percre a sütő ajtót nem szabad kinyitni.
- Kinyitjuk a sütőt össze fog esni a tésztánk és kidobhatjuk. Letelt a 15 perc vegyük le 160 c fokra a sütőt
- ellenőrizzük hogy megsült e ha kap szép szint valószínű hogy kész.
Kivesszük a sütőből majd hagyjuk kihűlni .Kihűlt éles késsel levágjuk a tetejét ha belül nem lukas akkor szedjünk ki a
tésztából hogy legyen helye a krémnek.
9 tejbe megfőzzük a pudingot, Adunk hozzá cukrot vaníliás cukrot majd hagyjuk kihűlni teljesen időnként megkavarva.
Tejszínt verjük fel géppel keményre habfixálóval. Kihűlt a puding 2,5 dl tejszínhabbal kavarjuk ki géppel.
Habzsákból ezzel töltsük meg a fánkokat. Nyomkodjunk bele friss vagy fagyasztóból ki olvadt málnát .
Tejszínhabot is nyomjunk rá egy habzsák segítségével. Tegyük rá a kalapját szórjuk meg vaníliás porcukorral tegyük
hűtőbe pár órára.
Ui: Készíthetjük sima liszttel is,és süthetjük légkeveréses mentes sütőbe is.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: