Zsanette módra kakaós kifliket készítettem nagyon finom délutáni tea ,kávé ,tej mellé a gyerekek kedvence .
Hozzávalók
3 adag Sárga tésztához
10 dkg Teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
10 dkg Teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 dl tej kb – +
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál eritrit vagy cukor, Ha édesebben akkor 3 -4 evőkanál
1 Nagy tojás
3 dkg Olvasztott Ráma
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
-
Kakaós tésztához
-
7,5 dkg Teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
-
7,5 dkg Teljes kiőrlésű búzaliszt
-
2 evőkanál holland kakaópor
-
1/2 teáskanál szódabikarbóna
-
2 evőkanál eritrit v cukor ha édesebben akkor 3-4 evőkanál
-
1 nagy tojás
-
2 dkg Olvasztott Ráma
-
1 cs vaníliás cukor
-
kevés tej az össze gyúráshoz
-
vaníliás cukor kristálycukorral keverve bele mártani a kifliket
-
olaj a kenéshez
Elkészítés
-
A sárga tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott margarint, a tojást, elkezdjük tésztává dolgozni, majd szükség esetén annyi tejet adunk hozzá, hogy szép, könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
-
Ugyanígy járunk el a másik, kakaós tésztával is.
-
A tésztaadagokat 4-4 cipóra osztjuk, majd mindegyik cipót kör alakúra nyújtjuk.
-
Egy kakaós lapra egy sárga lapot teszünk, összesodorjuk, majd minden egyes „dupla” körlapot 8 cikkre vágunk.
-
A cikkeket felcsavarjuk, kikent tepsibe tesszük, a tetejét olajjal megkenjük, beleforgatjuk a cukor és vaníliacukor keverékébe.
-
180 fokon addig sütjük, amíg meg nem emelkednek és szép színt nem kapnak.
-
A tetejét porcukorral meghinthetjük.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: