Kakaós vaníliás cukorral szórt tea kiflik

Zsanette módra kakaós kifliket készítettem nagyon finom délutáni tea ,kávé ,tej mellé a gyerekek kedvence .

Hozzávalók

3 adag Sárga tésztához
 
 10 dkg Teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
 
 10 dkg Teljes kiőrlésű búzaliszt
 
 1/2 dl tej kb – +
 
 1/2 teáskanál szódabikarbóna
 
 2 evőkanál eritrit vagy cukor, Ha édesebben akkor 3 -4 evőkanál
 
 1 Nagy tojás
                                                                                                                     
 
 3 dkg Olvasztott Ráma
 
 1 cs vaníliás cukor
 
 csipetnyi só
 
 
  1. Kakaós tésztához
     
  2. 7,5 dkg Teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
     
  3. 7,5 dkg Teljes kiőrlésű búzaliszt
     
  4. 2 evőkanál holland kakaópor
     
  5. 1/2 teáskanál szódabikarbóna
     
  6. 2 evőkanál eritrit v cukor ha édesebben akkor 3-4 evőkanál
     
  7. 1 nagy tojás
     
  8. 2 dkg Olvasztott Ráma
     
  9. 1 cs vaníliás cukor
     
  10. kevés tej az össze gyúráshoz
     
  11. vaníliás cukor kristálycukorral keverve bele mártani a kifliket
     
  12. olaj a kenéshez

     

Elkészítés

  1. A sárga tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott margarint, a tojást, elkezdjük tésztává dolgozni, majd szükség esetén annyi tejet adunk hozzá, hogy szép, könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Ugyanígy járunk el a másik, kakaós tésztával is.
  3. A tésztaadagokat 4-4 cipóra osztjuk, majd mindegyik cipót kör alakúra nyújtjuk.
  4. Egy kakaós lapra egy sárga lapot teszünk, összesodorjuk, majd minden egyes „dupla” körlapot 8 cikkre vágunk.
  5. A cikkeket felcsavarjuk, kikent tepsibe tesszük, a tetejét olajjal megkenjük, beleforgatjuk a cukor és vaníliacukor keverékébe.
  6. 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem emelkednek és szép színt nem kapnak.
  7. A tetejét porcukorral meghinthetjük.

Címkék:

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Tovább a blogra »