Hozzávalók
3-4 fő kb
-
1,5 kg Sertés comb darált hús
-
3 db nagy tojás
-
2 db nagy fej vöröshagyma
-
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
-
1 tk csemege fűszer paprika
-
só
-
őrölt bors
-
őrölt kömény
-
3-4 evőkanál mustár tárkonyos
-
10 dkg zsemle morzsa + a forgatáshoz
-
Elkészítés
60-70 perc
Hagymát fokhagymát nagyon finomra vágjuk majd együtt jól le pirítjuk kevés zsiradék hozzá adásával majd hagyjuk kicsit hűlni.
Tálba tesszük a húst ízlés szerint bele tesszük a fűszereket hozzá adjuk a pirított hagymát tojást összes hozzávalót az
olaj kivételével majd jól össze dolgozzuk.
Tepsit ki béleljük papírral majd vizes kézzel 10 dkg gombócokat formázunk kicsit tenyerünkkel lapítsuk le majd
forgassuk meg kevés zsemle morzsába tegyük tepsibe.Tetejüket kenjük meg pici olajjal majd 170-180 c előmelegített
sütőben süssük meg szép tetszőleges színűre majd tálalásra kész.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: