Nagyon finom krémes lágy !
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
4 evőkanál víz
-
4-5 evőkanál cukor
-
10 g vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
12 g sütőpor Vagy Szódabikarbóna
-
2 evőkanál holland kakaópor
-
8-9 púpos evőkanál liszt
-
Krém:
-
120 g vaníliapuding
-
7,5 dl tej
-
5-6 marék málna
-
10 dkg margarin
-
3 dl tejszín hulála
-
10 g vaníliás cukor
-
ízlés szerint cukor
-
A tetejére dísznek:
-
ízlés szerint málna
-
10 g zselatin kevés vízbe oldott
Elkészítés
-
Piskótát készítünk
Lisztet szitáljuk át mielőtt felhasználjuk közvetlen épp előtte, hogy jó levegős tésztánk legyen. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, félretesszük.
-
Sárgáját cukorral, vízzel habosra keverjük, kakaóport majd átszitált és szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk adagokban, jól elkeverjük, majd a fehérjehab felét jól elkeverjük, a maradékot lazán kiolajozott tepsibe lisztezettbe tesszük és 180 C fokon szép aranyszínűre sütjük tűpróbáig.
-
Pudingot megfőzzük belekeverjük a margarint cukorféléket majd tejszínt keményre verjük tejszínt, málnát zselatint beletesszük és összekeverjük a pudinggal. Megsült és kihűlt piskóta tetejére halmozzuk elsimítjuk majd a maradék tejszínnel megdíszítjük és tetejére málna darabokat teszünk ! 🙂
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: