Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Málna habos szelet Zsanette módra

Nagyon finom krémes lágy !

 

Hozzávalók

4-5 kb
 
  1. 4 db tojás
     
  2. 4 evőkanál víz
     
  3. 4-5 evőkanál cukor
     
  4. 10 g vaníliás cukor
     
  5. 1 csipet só
     
  6. 12 g sütőpor Vagy Szódabikarbóna
     
  7. 2 evőkanál holland kakaópor
     
  8. 8-9 púpos evőkanál liszt
     
  9. Krém:
     
  10. 120 g vaníliapuding
     
  11. 7,5 dl tej
     
  12. 5-6 marék málna
     
  13. 10 dkg margarin
     
  14. 3 dl tejszín hulála
     
  15. 10 g vaníliás cukor
     
  16. ízlés szerint cukor
     
  17. A tetejére dísznek:
     
  18. ízlés szerint málna
     
  19. 10 g zselatin kevés vízbe oldott
     

Elkészítés

 

  1. Piskótát készítünk

    Lisztet szitáljuk át mielőtt felhasználjuk közvetlen épp előtte, hogy jó levegős tésztánk legyen. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, félretesszük.

     

     

     

     

     
  2. Sárgáját cukorral, vízzel habosra keverjük, kakaóport majd átszitált és szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk adagokban, jól elkeverjük, majd a fehérjehab felét jól elkeverjük, a maradékot lazán kiolajozott tepsibe lisztezettbe tesszük és 180 C fokon szép aranyszínűre sütjük tűpróbáig.

     

     

     

     

     
  3. Pudingot megfőzzük belekeverjük a margarint cukorféléket majd tejszínt keményre verjük tejszínt, málnát zselatint beletesszük és összekeverjük a pudinggal. Megsült és kihűlt piskóta tetejére halmozzuk elsimítjuk majd a maradék tejszínnel megdíszítjük és tetejére málna darabokat teszünk ! 🙂

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!