Hozzávalók
1,5 kg Sertés comb
3 db vörös hagyma
50 dkg gomba
30 dkg Kolozsvári szalonna ,vagy tetszőleges
4 gerezd fokhagyma
1-2 tk fűszerpaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
1 kis db tejföl
1 dl tejszín
2 dl tej
2 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely liszt ,de lehet sima is
Fűszerek ízlés szerint
Só ,bors,Őrölt kömény, Ételízesítő, Fűszer paprika ,fokhagyma granulátum
Elkészítés
Hagymát apróra vágjuk ,Egy edénybe szalonnát pirítunk annyira hogy zsiradék jöjjön ki szükséges kevés olaj
hozzáadása ,majd hozzá adjuk a hagymát jól össze pirítjuk majd közbe apróra vágott paprikát paradicsomot is azzal
is pirítjuk rá tesszük a kockára vágott húst és nagy lángon ki fehéredésig pirítjuk majd meghintjük fűszer paprikával
és fel engedjük vízzel épp hogy ellepje vagy csontlé alappal .Fűszerezzük ízlés szerint majd hagyjuk főni .Gombát
cikkekre vágjuk külön edénybe le pirítjuk kevés olaj hozzáadásával nagy lángon ne engedjen vizet majd ezután adjuk
hozzá a pörkölthöz mikor az már majdnem készre főtt . Készre főtt készítünk habarást tejbe lisztet teszünk csomó
mentesre ki kavarjuk majd hozzá adjuk a tejfölt tejszínt veszünk ki a forró léből össze keverjük és hozzáöntjük be
forraljuk és kész is tálalhatjuk . Burgonya ,Rizs ,Bulgur ,tészta ,kuszkusz ,hasáb,galuska .
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: