Zalai csirkemell borzas

Nagyon finom egyik nagy kedvencünk ! 

Hozzávalók

3-4 adag
 
  1. 4 db csirkemell
     
  2. 3 db burgonya reszelt
     
  3. 1 kis db natúr joghurt vagy tejföl
     
  4. Pár csepp citrom leve
     
  5. 2 db tojás
     
  6. 3 ek liszt
     
  7. ízlés szerint Só
     
  8. ízlés szerint Bors
     
  9. ízlés szerint Fokhagyma granulátum
     
  10. Trappista sajt reszelt tetejére
     
  11. Liszt a be forgatáshoz
     
  12. Olaj sütéshez

    Elkészítés

    15-20 perc
    1. Tálba reszeljük a pucolt burgonyát reszelő kisebbik részén reszeljük. Reszelt krumplit bele tesszük a joghurtot

      gyorsan dolgozunk a reszeléssel be fűszerezzük bele tesszük a két tojást lisztet elkeverjük. Szükséges akkor adunk

      hozzá pici vizet ha nehezen keverhető.

      Húsokat el szeljük sózzuk borsozzuk ízlés szerint Lisztbe és a masszába forgatjuk lassan engedjük a forró olajban

      de ne egyből tegyük bele mert le fog ragadni az edény aljára mártsuk bele majd emeljük ki és utána tegyük bele

      minél jobban éri az olaj először annál jobban megelőzhető hogy ne ragadjon le.Rázogassuk meg az edényt ne

      ragadjon le.

       

       

       

       

       
       
       

       

       

       

       

      Szedjük papírra kenjük meg fokhagymával el kevert joghurttal vagy tejföllel és szórjuk meg sajttal petrezselyem zölddel.

Címkék:

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Tovább a blogra »