Klasszikus Madártej Zsanette módra

Nagyon finom a madártej nálunk mindenki kedvence ! Szeretettel ajánlom mindenkinek ! 🙂

Hozzávalók                                                                    

8 adag

  1. 2 L tej
     
  2. 7 db tojássárgája
     
  3. 7 db tojás fehérje
     
  4. 2 cs vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd
     
  5. csipet só
     
  6. 4-5 evőkanál cukor vagy eritritol
     
  7. 1 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely

    1. Elkészítés kb 30 p 

    Tejet feltesszük forrjon fel a cukor félékkel. Sóval vaníliával tojás fehérjét kemény habbá verjük.

     Majd ha felforrt a tej galuskákat szaggatunk bele kanál segítségével majd mikor

    megemelkedik akkor megfordítjuk a habokat egy szűrő kanál segítségével és szintén

    megemelkedik kiszedjük szűrőbe.  Ugyan így főzzük ki az összeset.

  8. Kifőzött habok lecsepegtek a lecsepegett tejet és még merünk ki a tejből érdemes előre még hideg

    tejet félre tenni a sűrítéshez. Hideg tejet ki  kavarjuk a tojásokkal és a liszttel majd óvatosan forró tejet adagolunk hozzá ,Közbe habverővel kavarjuk mikor látjuk már szép krémes az állaga 

    akkor össze öntjük és együtt kavargatjuk még el nem érjük a kellő sűrűséget.Majd tálkákba

    kiszedjük vagy poharakba tetejére halmozzuk a galuskákat.Csipet vaníliás cukorral és fahéjjal

    megszórtam.

Címkék:

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Tovább a blogra »