8 adag
1 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely
Tejet feltesszük forrjon fel a cukor félékkel. Sóval vaníliával tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Majd ha felforrt a tej galuskákat szaggatunk bele kanál segítségével majd mikor
megemelkedik akkor megfordítjuk a habokat egy szűrő kanál segítségével és szintén
megemelkedik kiszedjük szűrőbe. Ugyan így főzzük ki az összeset.
Kifőzött habok lecsepegtek a lecsepegett tejet és még merünk ki a tejből érdemes előre még hideg
tejet félre tenni a sűrítéshez. Hideg tejet ki kavarjuk a tojásokkal és a liszttel majd óvatosan forró tejet adagolunk hozzá ,Közbe habverővel kavarjuk mikor látjuk már szép krémes az állaga
akkor össze öntjük és együtt kavargatjuk még el nem érjük a kellő sűrűséget.Majd tálkákba
kiszedjük vagy poharakba tetejére halmozzuk a galuskákat.Csipet vaníliás cukorral és fahéjjal
megszórtam.