Hozzávalók
8-10 adag
-
25 dkg Teljes kiőrlésű Zabpehelyliszt
-
25 dkg graham liszt teljes kiőrlésű
-
1/2 db budafoki élesztő
-
ízlés szerint jó késhegynyi szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
4 dkg olvasztott ráma
-
ízlés szerint kevés étolaj a kenéshez
-
3-4 dl langyos víz
-
ízlés szerint fűszerek
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint fokhagyma
-
ízlés szerint grill fűszer
-
ízlés szerint tetejére reszelt sajt
Elkészítés
Tálba szitáljuk a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával vajat felolvasszuk, élesztőt kevés cukros langyos tejbe
felfuttatjuk 2 evőkanál lisztet bele teszünk le takarjuk még fel nem fut.
Hozzáadjuk a leírt többi hozzávalót majd meggyúrjuk a tésztánkat ezután meleg helyen letakarva pihentetjük.
Majd kivesszük a tálból a tésztát hosszúkás formára formázzuk késsel elvagdossuk és mérlegen mindegyiket
megmérjük én 5 dkg mértem mert nekünk az teljesen megfelelő. majd gombócokra össze dolgozzuk formázzuk és
tepsibe téve letakarva pihentetjük.
Majd megkenjük olajjal megszórjuk sajttal és mehet az 180 c előmelegített sütőbe.Akinek hagyományos sütője van
tegyen egy kis edénybe vizet a sütőbe hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket.Nagyon finom puha még 3 ik nap
is de ha picit mikróba tesszük már is élvezhetjük a frissességét újra…
Életmód váltóknak kitűnő és nagyon finom laktató…
Hosszú ideig telít és magas rosttartalom bevitel …..
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: