Teljes kiőrlésű Graham sajtos zsemle Zsanette módra

Hozzávalók

8-10 adag

  1. 25 dkg Teljes kiőrlésű Zabpehelyliszt
     
  2. 25 dkg graham liszt teljes kiőrlésű
     
  3. 1/2 db budafoki élesztő
     
  4. ízlés szerint jó késhegynyi szódabikarbóna
     
  5. 1 db tojás
     
  6. 4 dkg olvasztott ráma
     
  7. ízlés szerint kevés étolaj a kenéshez
     
  8. 3-4 dl langyos víz
     
  9. ízlés szerint fűszerek
     
  10. ízlés szerint só
     
  11. ízlés szerint fokhagyma
     
  12. ízlés szerint grill fűszer
     
  13. ízlés szerint tetejére reszelt sajt
     

Elkészítés

Tálba szitáljuk a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával vajat felolvasszuk, élesztőt kevés cukros langyos tejbe

felfuttatjuk 2 evőkanál lisztet bele teszünk le takarjuk még fel nem fut.

Hozzáadjuk a leírt többi hozzávalót majd meggyúrjuk a tésztánkat ezután meleg helyen letakarva pihentetjük.

Majd kivesszük a tálból a tésztát hosszúkás formára formázzuk késsel elvagdossuk és mérlegen mindegyiket

megmérjük én 5 dkg mértem mert nekünk az teljesen megfelelő. majd gombócokra össze dolgozzuk formázzuk és

tepsibe téve letakarva pihentetjük.

Majd megkenjük olajjal megszórjuk sajttal és mehet az 180 c előmelegített sütőbe.Akinek hagyományos sütője van

tegyen egy kis edénybe vizet a sütőbe hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket.Nagyon finom puha még 3 ik nap

is de ha picit mikróba tesszük már is élvezhetjük a frissességét újra…

Életmód váltóknak kitűnő és nagyon finom laktató…

Hosszú ideig telít és magas rosttartalom bevitel ….. 

Címkék:

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Tovább a blogra »