Nagyon nagyon szeretjük a teljes kiőrlésű liszt fajtákból vagy zabból készült édes és sós péksütiket vagy desszerteket zsemle kenyér kifli és még sorolhatnám … Szuper minőség és nekünk nagyon bevált ! 🙂 🙂 Szeretettel ajánlom mindenkinek ha lehetősége van térjen át a jobb minőségű lisztekre . Én magam készítem a reggelihez való finomságokat a leírt mennyiségből 30 db zsemle lesz
Hozzávalók
kb 10 adag
-
1 kg Teljes kiőrlésű búza liszt
-
4-5 púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely liszt
-
2 db nagy tojás / mert még 3 ik nap is nagyon finom puha
-
jó csipetnyi só
-
1/2 tk szóda bikarbóna
-
kevés fokhagyma granulátum
-
1 db budafoki élesztő
-
7-8 dl jó langyos víz
-
1 evőkanál cukor
-
3-4 evőkanál olaj / + a kenéshez is
-
-
ízlés szerint reszelt sajt zsírszegény
Elkészítés
Nagy tálba bele szitáljuk a lisztet majd össze keverjük a zabbal és jó tk szódabikarbónával.Vizet melegítünk kb 3 dl
majd bele teszünk egy tk cukrot és 2 evőkanál lisztet kevés olajat megkavarjuk le takarjuk még fel nem fut.
Majd bele öntjük a tál közepébe ahol korábban már mélyedést is alakítottunk ki. Bele tesszük az összes hozzávalót a
vizet és az olajat nem.Össze dolgozzuk majd apránként adagoljuk hozzá a vizet közepes lágyságú tésztát gyúrjunk
olajat is apránként adagoljuk hozzá jól dolgozzuk ki majd liszttel szórjuk meg és meleg helyen pihentetni keleszteni.
Majd kivesszük a tálból a tésztát hosszúkás formára formázzuk késsel elvagdossuk és mérlegen mindegyiket
megmérjük én 5 dkg mértem mert nekünk az teljesen megfelelő. majd gombócokra össze dolgozzuk formázzuk és
tepsibe téve letakarva pihentetjük.
Majd megkenjük olajjal megszórjuk sajttal és mehet az 180 c előmelegített sütőbe.Akinek hagyományos sütője van
tegyen egy kis edénybe vizet a sütőbe hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket.Nagyon finom puha még 3 ik nap
is de ha picit mikróba tesszük már is élvezhetjük a frissességét újra…
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: