Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Teljes kiőrlésű sajtos zsemle Zsanette módra

Nagyon nagyon szeretjük a teljes kiőrlésű liszt fajtákból vagy zabból készült édes és sós péksütiket vagy desszerteket zsemle kenyér kifli és még sorolhatnám … Szuper minőség és nekünk nagyon bevált ! 🙂 🙂 Szeretettel ajánlom mindenkinek ha lehetősége van térjen át a jobb minőségű lisztekre . Én magam készítem a reggelihez való finomságokat a leírt mennyiségből 30 db zsemle lesz

 

Hozzávalók

 

kb 10 adag

 

  1. 1 kg Teljes kiőrlésű búza liszt
     
  2. 4-5 púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely liszt
     
  3. 2 db nagy tojás / mert még 3 ik nap is nagyon finom puha
     
  4. jó csipetnyi só
     
  5. 1/2 tk szóda bikarbóna
     
  6. kevés fokhagyma granulátum
     
  7. 1 db budafoki élesztő
     
  8. 7-8 dl jó langyos víz
     
  9. 1 evőkanál cukor
     
  10. 3-4 evőkanál olaj / + a kenéshez is
     
  11.  
     
  12. ízlés szerint reszelt sajt zsírszegény
     

Elkészítés

Nagy tálba bele szitáljuk a lisztet majd össze keverjük a zabbal és jó tk szódabikarbónával.Vizet melegítünk kb 3 dl

majd bele teszünk egy tk cukrot és 2 evőkanál lisztet kevés olajat megkavarjuk le takarjuk még fel nem fut.

Majd bele öntjük a tál közepébe ahol korábban már mélyedést is alakítottunk ki. Bele tesszük az összes hozzávalót a

vizet és az olajat nem.Össze dolgozzuk majd apránként adagoljuk hozzá a vizet közepes lágyságú tésztát gyúrjunk

olajat is apránként adagoljuk hozzá jól dolgozzuk ki majd liszttel szórjuk meg és meleg helyen pihentetni keleszteni.

Majd kivesszük a tálból a tésztát hosszúkás formára formázzuk késsel elvagdossuk és mérlegen mindegyiket

megmérjük én 5 dkg mértem mert nekünk az teljesen megfelelő. majd gombócokra össze dolgozzuk formázzuk és

tepsibe téve letakarva pihentetjük.

Majd megkenjük olajjal megszórjuk sajttal és mehet az 180 c előmelegített sütőbe.Akinek hagyományos sütője van

tegyen egy kis edénybe vizet a sütőbe hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket.Nagyon finom puha még 3 ik nap

is de ha picit mikróba tesszük már is élvezhetjük a frissességét újra…

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!