kb 10 adag
Nagy tálba bele szitáljuk a lisztet majd össze keverjük a zabbal és jó tk szódabikarbónával.Vizet melegítünk kb 3 dl
majd bele teszünk egy tk cukrot és 2 evőkanál lisztet kevés olajat megkavarjuk le takarjuk még fel nem fut.
Majd bele öntjük a tál közepébe ahol korábban már mélyedést is alakítottunk ki. Bele tesszük az összes hozzávalót a
vizet és az olajat nem.Össze dolgozzuk majd apránként adagoljuk hozzá a vizet közepes lágyságú tésztát gyúrjunk
olajat is apránként adagoljuk hozzá jól dolgozzuk ki majd liszttel szórjuk meg és meleg helyen pihentetni keleszteni.
Majd kivesszük a tálból a tésztát hosszúkás formára formázzuk késsel elvagdossuk és mérlegen mindegyiket
megmérjük én 5 dkg mértem mert nekünk az teljesen megfelelő. majd gombócokra össze dolgozzuk formázzuk és
tepsibe téve letakarva pihentetjük.
Majd megkenjük olajjal megszórjuk sajttal és mehet az 180 c előmelegített sütőbe.Akinek hagyományos sütője van
tegyen egy kis edénybe vizet a sütőbe hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket.Nagyon finom puha még 3 ik nap
is de ha picit mikróba tesszük már is élvezhetjük a frissességét újra…