Készítsd el otthon te magad a reggelinek valót ,
Mentsd el a receptet később szükséged lehet rá .
Hozzávalók
9-10 adag
-
1 kg Teljes kiőrlésű búza liszt
-
4-5 púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely liszt
-
2 db nagy tojás / mert még 3 ik nap is nagyon finom puha
-
jó csipetnyi só
-
1/2 tk szóda bikarbóna
-
kevés fokhagyma granulátum
-
1 db budafoki élesztő
-
7-8 dl jó langyos víz
-
1 evőkanál cukor
-
3-4 evőkanál olaj / + a kenéshez is
Elkészítés
-
Nagy tálba bele szitáljuk a lisztet majd össze keverjük a zabbal és jó tk szódabikarbónával.Vizet melegítünk kb 3 dl
majd bele teszünk egy tk cukrot és 2 evőkanál lisztet kevés olajat megkavarjuk le takarjuk még fel nem fut.
Bele öntjük a tál közepébe ahol korábban már mélyedést is alakítottunk ki. Bele tesszük az összes hozzávalót a
vizet és az olajat nem.Össze dolgozzuk majd apránként adagoljuk hozzá a vizet közepes lágyságú tésztát gyúrjunk.
Olajat is apránként adagoljuk hozzá jól dolgozzuk ki liszttel szórjuk meg és meleg helyen pihentetni keleszteni.
Kivesszük a tálból a tésztát hosszúkás formára formázzuk késsel elvagdossuk és mérlegen mindegyiket
megmérjük. Én 5 dkg mértem mert nekünk az teljesen megfelelő. Gombócokra össze dolgozzuk formázzuk és
tepsibe téve letakarva pihentetjük.
Megkenjük olajjal és mehet 180 c előmelegített sütőbe.Akinek hagyományos sütője van
tegyen egy kis edénybe vizet a sütőbe hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket.Nagyon finom puha még 3 ik nap
is de ha picit mikróba tesszük már is élvezhetjük a frissességét újra
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: