Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Teljes kiőrlésű szendvics zsemle Zsanette módra

Készítsd el otthon te magad a reggelinek valót ,

Mentsd el a receptet később szükséged lehet rá . 

Hozzávalók

9-10 adag

 

  1. 1 kg Teljes kiőrlésű búza liszt
     
  2. 4-5 púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely liszt
     
  3. 2 db nagy tojás / mert még 3 ik nap is nagyon finom puha
     
  4. jó csipetnyi só
     
  5. 1/2 tk szóda bikarbóna
     
  6. kevés fokhagyma granulátum
     
  7. 1 db budafoki élesztő
     
  8. 7-8 dl jó langyos víz
     
  9. 1 evőkanál cukor
     
  10. 3-4 evőkanál olaj / + a kenéshez is
     

Elkészítés

80-90 perc
  1. Nagy tálba bele szitáljuk a lisztet majd össze keverjük a zabbal és jó tk szódabikarbónával.Vizet melegítünk kb 3 dl

    majd bele teszünk egy tk cukrot és 2 evőkanál lisztet kevés olajat megkavarjuk le takarjuk még fel nem fut.

     Bele öntjük a tál közepébe ahol korábban már mélyedést is alakítottunk ki. Bele tesszük az összes hozzávalót a

    vizet és az olajat nem.Össze dolgozzuk majd apránként adagoljuk hozzá a vizet közepes lágyságú tésztát gyúrjunk.

    Olajat is apránként adagoljuk hozzá jól dolgozzuk ki  liszttel szórjuk meg és meleg helyen pihentetni keleszteni.

    Kivesszük a tálból a tésztát hosszúkás formára formázzuk késsel elvagdossuk és mérlegen mindegyiket

    megmérjük. Én 5 dkg mértem mert nekünk az teljesen megfelelő.  Gombócokra össze dolgozzuk formázzuk és

    tepsibe téve letakarva pihentetjük.

     Megkenjük olajjal  és mehet  180 c előmelegített sütőbe.Akinek hagyományos sütője van

    tegyen egy kis edénybe vizet a sütőbe hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket.Nagyon finom puha még 3 ik nap

    is de ha picit mikróba tesszük már is élvezhetjük a frissességét újra

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!