Hozzávalók
4 adag
-
8 db zsemle
-
50 dkg túró
-
3 cs vaníliás cukor
-
10 dkg cukor
-
csipet só
-
3 db nagy tojássárgája
-
3 db tojás fehérje
-
1 nagy citrom héja reszelve
-
1 maroknyi mazsola
-
2-3 dl tej
-
345 gr tejföl
-
kevés házi barack lekvár
Elkészítés / 30-40 perc
Zsemlék tetejét levágjuk majd belsejét kiszedjük.Túrót ki keverjük a cukor félékkel tojássárgájával hozzá adjuk a
zsemle belsejét jól össze kavarjuk majd felverjük sóval a fehérjét és lazán hozzá kavarjuk. Zsemléket egy pillanatra
tejbe mártjuk hogy minden hol érje majd vajazott tepsibe sorakoztatjuk őket.
Zsemlék aljára teszünk egy tk barack lekvárt és megtöltjük a zsemléket majd a kalapját is tejbe mártva rá tesszük a
tetejére.180 C Előmelegített sütőbe megsütjük szép színűre ha kívül megpirult az nem biztos hogy jó is .
Tejbe mártott ecsettel kenjük meg a zsemlék tetejét alufóliázzuk le és tegyük még vissza a sütőbe 5 percnyire. Majd
tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: