Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Túróval töltött zsemle Zsanette módra

Hozzávalók

4 adag

 

  1. 8 db zsemle
     
  2. 50 dkg túró
     
  3. 3 cs vaníliás cukor
     
  4. 10 dkg cukor
     
  5. csipet só
     
  6. 3 db nagy tojássárgája
     
  7. 3 db tojás fehérje
     
  8. 1 nagy citrom héja reszelve
     
  9. 1 maroknyi mazsola
     
  10. 2-3 dl tej
     
  11. 345 gr tejföl
     
  12. kevés házi barack lekvár
     

Elkészítés / 30-40 perc 

Zsemlék tetejét levágjuk majd belsejét kiszedjük.Túrót ki keverjük a cukor félékkel tojássárgájával hozzá adjuk a

zsemle belsejét jól össze kavarjuk majd felverjük sóval a fehérjét és lazán hozzá kavarjuk. Zsemléket egy pillanatra

tejbe mártjuk hogy minden hol érje majd vajazott tepsibe sorakoztatjuk őket.

Zsemlék aljára teszünk egy tk barack lekvárt és megtöltjük a zsemléket majd a kalapját is tejbe mártva rá tesszük a

tetejére.180 C Előmelegített sütőbe megsütjük szép színűre ha kívül megpirult az nem biztos hogy jó is .

Tejbe mártott ecsettel kenjük meg a zsemlék tetejét alufóliázzuk le és tegyük még vissza a sütőbe 5 percnyire. Majd

tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!