Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Varázs szelet Zsanette módra

Hozzávalók

7 – 8 kb
 
  1. Tejbegrízhez
  2. 1 l tej
  3. 200 ml búzadara

  4. 2 cs vaníliacukor
  5. 10 dkg cukor vagy édesítő ízlés szerint
  6. csipet só
  7. Krém
  8. kihűlt tejbegríz
  9. 5 dl kemény tejszínhab
  10. 2 cs vaníliás cukor
  11. ízlés szerint cukor vagy édesítő
  12. 3 dl házi alma lekvár de jó barack íz is vagy tetszőleges
  13. tetejére krém
  14. 3 db kis db natúr joghurt
  15. 1 evőkanál méz
  16. 2 evőkanál darált dió
  17. 3 cs (10 g) zselatin oldott
  18. 2 dl tejszín
  19. gyöngyök, darált dió dekoráció
  20. 20 dkg babapiskóta
  21. kevés őrölt fahéj
  22. 2-3 db alma reszelve
  23. jó maroknyi mazsola
  24. kevés aszalt füge
  25. kevés tej (piskótát mártogatni)
  26. 25 * 35 cm tepsi

    Elkészítés

    1 óra kb
    1. Tepsibe rakjuk sorba a tejbe mártogatott piskótát majd szórjuk meg mazsolával reszeljük le az almát terítsük rá

      szórjuk meg fahéjjal cukorral és kevés darabolt aszalt fügével.

      Fent leírtak hozzávalóiból készítsünk sűrű tejbegrízt a cukorfélékkel. Forrásba lévő tejhez adjuk a darát, a

      cukorféléket és sűrűre főzzük meg majd hagyjuk kihűlni teljesen.

      1. 5 tejszínt felverjük kemény habnak. Kihűlt a dara, keverjük bele a lekvárt ízesítjük még ha szükséges és keverjük

        hozzá a habot. Ezt a habos krémet szépen elsimítjuk a piskóta tetején.

         

         

         

         
      2. Joghurtot tejszínnel összemelegítjük cukorfélékkel oldott zselatinnal majd egy evőkanál mézet és a diót keverjük

        bele ezzel szépen a tetejét leöntjük, megszórjuk gyöngyökkel és darált dióval hűtőbe tesszük pár órára.

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!