Hozzávalók
-
Tejbegrízhez
-
1 l tej
-
200 ml búzadara
-
2 cs vaníliacukor
-
10 dkg cukor vagy édesítő ízlés szerint
-
csipet só
-
Krém
-
kihűlt tejbegríz
-
5 dl kemény tejszínhab
-
2 cs vaníliás cukor
-
ízlés szerint cukor vagy édesítő
-
3 dl házi alma lekvár de jó barack íz is vagy tetszőleges
-
tetejére krém
-
3 db kis db natúr joghurt
-
1 evőkanál méz
-
2 evőkanál darált dió
-
3 cs (10 g) zselatin oldott
-
2 dl tejszín
-
gyöngyök, darált dió dekoráció
-
20 dkg babapiskóta
-
kevés őrölt fahéj
-
2-3 db alma reszelve
-
jó maroknyi mazsola
-
kevés aszalt füge
-
kevés tej (piskótát mártogatni)
-
25 * 35 cm tepsi
Elkészítés
1 óra kb-
Tepsibe rakjuk sorba a tejbe mártogatott piskótát majd szórjuk meg mazsolával reszeljük le az almát terítsük rá
szórjuk meg fahéjjal cukorral és kevés darabolt aszalt fügével.
Fent leírtak hozzávalóiból készítsünk sűrű tejbegrízt a cukorfélékkel. Forrásba lévő tejhez adjuk a darát, a
cukorféléket és sűrűre főzzük meg majd hagyjuk kihűlni teljesen.
-
5 tejszínt felverjük kemény habnak. Kihűlt a dara, keverjük bele a lekvárt ízesítjük még ha szükséges és keverjük
hozzá a habot. Ezt a habos krémet szépen elsimítjuk a piskóta tetején.
-
Joghurtot tejszínnel összemelegítjük cukorfélékkel oldott zselatinnal majd egy evőkanál mézet és a diót keverjük
bele ezzel szépen a tetejét leöntjük, megszórjuk gyöngyökkel és darált dióval hűtőbe tesszük pár órára.
-
-
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: