Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Kiwi szelet Zsanette módra

Hozzávalók

6-8 adag

 

  1. 5 dkg Teljes kiőrlésű zabpehely liszt
     
  2. 5 dkg liszt
     
  3. 2 db tojássárgája
     
  4. 2 db tojás fehérje
     
  5. 2 cs vanília cukor
     
     
  6. 3-4 evőkanál víz
     
  7. 3-4 evőkanál cukor vagy eritrit
     
  8. 1/2 cs sütőpor vagy szódabikarbóna
     
  9. krém
     
  10.  

  11. 2 cs vanília puding
     
  12. 5 dl tej
     
  13. 1 cs vanília cukor
     
  14. cs só
     
  15. 450 g tejföl
     
  16. 3 dkg ráma

     
  17. 2,5 dl tejszínhab
     
  18. 6 db kiwi
     
  19. 1 cs torta zselé
     
  20. 2 evőkanál lekvár szilva vagy tetszőleges
     
  21. 35 *25 tepsi méret
     

Elkészítés

30-40 p 

Fent leírt hozzávalókból piskótát készítünk ,aki vastagabb tésztát szeretne ,akkor dupla adaggal készítse a piskótát,

mert ez vékony.

Cukrot habosra kavarjuk a sárgájával vízzel, majd hozzá adjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Végül a tojásfehérje habját .

 

170 c előmelegített sütőbe ,tű próbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.Pudingot megfőzzük cukor félékkel, 5 dl tejbe majd rámával elkavarjuk .

és hagyjuk kihűlni teljesen. Hozzá adjuk a tejfölt, és végül a tejszínhabbal géppel ki kavarjuk.

Tésztát megkenjük kevés lekvárral de el is hagyható, ízlésünknek megfelelővel . Rá halmozzuk a krémet. Tetejére

rakjuk a kiwi karikákat, majd zselével leöntjük. Csomagoláson lásd és lehűtjük a hűtőbe.

                                                                                                              

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!