Hozzávalók
6-8 adag
-
5 dkg Teljes kiőrlésű zabpehely liszt
-
5 dkg liszt
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojás fehérje
-
2 cs vanília cukor
-
3-4 evőkanál víz
-
3-4 evőkanál cukor vagy eritrit
-
1/2 cs sütőpor vagy szódabikarbóna
-
krém
-
-
2 cs vanília puding
-
5 dl tej
-
1 cs vanília cukor
-
cs só
-
450 g tejföl
-
3 dkg ráma
-
2,5 dl tejszínhab
-
6 db kiwi
-
1 cs torta zselé
-
2 evőkanál lekvár szilva vagy tetszőleges
-
35 *25 tepsi méret
Elkészítés
30-40 p
Fent leírt hozzávalókból piskótát készítünk ,aki vastagabb tésztát szeretne ,akkor dupla adaggal készítse a piskótát,
mert ez vékony.
Cukrot habosra kavarjuk a sárgájával vízzel, majd hozzá adjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Végül a tojásfehérje habját .
170 c előmelegített sütőbe ,tű próbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.Pudingot megfőzzük cukor félékkel, 5 dl tejbe majd rámával elkavarjuk .
és hagyjuk kihűlni teljesen. Hozzá adjuk a tejfölt, és végül a tejszínhabbal géppel ki kavarjuk.
Tésztát megkenjük kevés lekvárral de el is hagyható, ízlésünknek megfelelővel . Rá halmozzuk a krémet. Tetejére
rakjuk a kiwi karikákat, majd zselével leöntjük. Csomagoláson lásd és lehűtjük a hűtőbe.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: