Teljes kiőrlésű zabpehelylisztet is adtam hozzá, és nagyon finom ,azonnal pihe, puha ,másnap is nagyon finom ,még puhább. Továbbá egészséges, magas rosttartalommal ,és lassan felszívódó szénhidrát ! 🙂 Valamint laktató 🙂
Hozzávalók
25 dkg Teljes kiőrlésű zabpehely liszt
25 dkg Nagyi titka Omlós tészta Liszt
25 dkg Ráma
csipetnyi só
2 cs vanília cukor
2 db nagy tojás
fél cs sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
3 -4 evőkanál eritrit vagy cukor
2-3 dl házi barack lekvár
kevés tej a gyúráshoz kb 3-4 evőkanálnyi ha szükséges
Ebből a mennyiségből 50 db lesz kb
Lisztféléket tálba tesszük ,elkavarjuk a cukorfélékkel ,szódabikarbónával, sütőporral ,az összes száraz alapanyaggal. majd a rámát elvagdossuk kockára, és átmorzsoljuk a liszttel ,bele ütjük a tojásokat is ,és gyors mozdulatokkal össze
dolgozzuk .Két cipóra osztjuk .
Kinyújtjuk nagyra ,vékonyra, és lisztezett formával kiszaggatjuk ,sütőlemezre rakjuk, egymás mellé sorba picit távolabb egymástól .
Előmelegített 170 c sütőbe megsütjük gyorsan .Sütőre figyelni kell , 6-7 perc és kész! Ügyeljünk hogy szép világosra süljenek, mert ha megbarnul, akkor a puhaságát elveszíti .Megsültek ,kenjük meg az az, 1 tk finom házi barack lekvárral, és ragasszuk össze és fogyasszuk !
Lezárt dobozba akár egy hétig is eláll és finom puha marad !
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: