Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Zabpelyhes Linzer Zsanette módra

Teljes kiőrlésű zabpehelylisztet is adtam hozzá, és nagyon finom ,azonnal pihe, puha ,másnap is nagyon finom ,még puhább. Továbbá egészséges, magas rosttartalommal ,és lassan felszívódó szénhidrát ! 🙂 Valamint laktató 🙂

 

Hozzávalók

25 dkg Teljes kiőrlésű zabpehely liszt

25 dkg Nagyi titka Omlós tészta Liszt 

25 dkg Ráma

csipetnyi só

2 cs vanília cukor

2 db nagy tojás

fél cs sütőpor

fél teáskanál szódabikarbóna

3 -4 evőkanál eritrit vagy cukor

2-3 dl házi barack lekvár 

kevés tej a gyúráshoz kb 3-4 evőkanálnyi ha szükséges

Ebből a mennyiségből 50 db lesz kb 

Lisztféléket tálba tesszük ,elkavarjuk a cukorfélékkel ,szódabikarbónával, sütőporral ,az összes száraz alapanyaggal. majd a rámát elvagdossuk kockára, és átmorzsoljuk a liszttel ,bele ütjük a tojásokat is ,és gyors mozdulatokkal össze

dolgozzuk  .Két cipóra osztjuk .

 

 Kinyújtjuk nagyra ,vékonyra, és lisztezett formával kiszaggatjuk ,sütőlemezre rakjuk, egymás mellé sorba picit távolabb egymástól .

Előmelegített 170 c sütőbe megsütjük gyorsan .Sütőre  figyelni kell , 6-7 perc és kész! Ügyeljünk hogy szép világosra süljenek, mert ha megbarnul, akkor a puhaságát elveszíti .Megsültek ,kenjük meg az az, 1 tk  finom házi barack lekvárral, és ragasszuk össze és fogyasszuk ! 

 

Lezárt dobozba akár egy hétig is eláll és finom puha marad ! 

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!