Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Csőben sült Bulgur Gazdagon Zsanette módra

8-10 adag / Hozzávalók 

 

  1. 1 kg Sertés comb darált hús
     
  2. 25 dkg bulgur
     
  3. 25 dkg orsó tészta
     
  4. 50 dkg vegyes mirelit zöldség,Karfiol,Brokkoli, sárgarépa
     
  5. 2 db nagy fej vöröshagyma
     
  6. 1 db kisebb babérlevél
     
  7. 4-5 gerezd fokhagyma
     
  8. 50 dkg tejföl
     
  9. 1-2 dl tejszín
     
  10. 2 evőkanál zabpehelyliszt sűrítéshez
     
  11. 3-4 dkg vaj,vagy olaj
     
  12. 10 dkg Edami reszelt sajt
     
  13. 35 *40 tepsi
     
  14. ízlés szerint fűszerek
     
  15. só,bors,őrölt kömény,csemege fűszerpaprika,ételízesítő,vágott petrezselyem, zúzott fokhagyma

    vagy fokhagyma granulátum

    Elkészítés 90-100 / miunten 

    Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával majd kevés zsiradék hozzáadásával megpirítjuk. Hozzá

    adjuk a darált húst nagy lángon fehéredésig átforgatjuk, Majd mikor levet enged megszórjuk

    paprikával felengedjük kevés vízzel ízlésesen befűszerezzük és készre főzzük.

    Megfőlt a hús tejszínbe 2 evőkanál zabpehely lisztet elkeverünk csomómentesre hozzá adjuk a

    tejfölt. Szedünk ki a forró levéből elkavarjuk majd össze öntjük ezzel még egyet be forraljuk és

    kész.

    Zöldséget rövid ideig blansírozzuk majd leszűrjük,Bulgurt csomagoláson látott leírtak alapján

    elkészítjük.  Nem található akkor 1,3 l Forrásba lévő vízbe ellepje megfőzzük 15-20 p alatt.

    Tésztát is kifőzzük forrásba lévő só olajos vízben majd leszűrjük.Lásd a csomagoláson leírtak

    alapján.

    Zsiradékkal kikent tepsibe rakunk egy réteg tésztát ,Majd terítünk rá egy réteg húst szafttal együtt

    és zöldséget.Majd ugyanígy járunk el egészen addig míg el nem fogy. Zöldség kerüljön a tetejére

    utoljára.

     

    Ui : Pörköltet gazdag sűrű szafttal készítsük hogy átjárja a rakottat szépen és nagyon finom

    élvezeti értékében gazdag finom ételt kapunk.Tejölt érdemes kevés tejjel ki kavarni és így

    megöntözni a tetejét. Fűszerpaprikát keveset tegyünk bele mert tejszínes tejfeles ételekhez nem

    javaslom sokat! Viszont az íze fontos ebben az ételben is.

     

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!