Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Töltött cukkini Hajdinás Zsanette módra

 

Hozzávalók

4 adag

 

  1. 2 db /25 dkg cukkini
     
  2. 40 dkg darált hús Sertés comb
     
  3. 125 g Hajdina
     
  4. 1 kis db tejföl
     
  5. 10 dkg reszelt sajt
     
  6. 1 fej vöröshagyma
     
  7. 3-4 gerezd fokhagyma
     
  8. ízlés szerint fűszerek
     
  9. só,őrölt bors, fokhagyma granulátum,ételizesítő
     
  10. csemege fűszer paprika

     

    Elkészítés

    kb 90-100 perc
    1.  
     Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával ,majd rá tesszük a húst ,fehéredésig forgatjuk .
     
    Paprikával megszórjuk, és a fűszerekkel kevés vizet adunk hozzá főzzük.Közbe a tököket félbe
     
    vágjuk, belsejét kikaparjuk kanállal .Össze aprítjuk, majd hozzá adjuk a húshoz főljön meg.
    Hajdinát, csomagoláson leírtak alapján készítsük el ,vagy 1,3 l forrásba lévő vízbe ,15-20 p alatt
     
    főzzük meg  szűrjük le.
    Megfőtt a hús ,keverjük össze hajdinával, és egy kis db tejföllel . Tököt kés segítségével, vágjunk
     
    neki talpat kívülről. Tehát nem amit kivájtunk ,hanem  kívül a zöld felén, de csak egy csíkot mintha
     
    meghámoznánk. Azért van erre szükség hogy a tök megálljon a talpán, mikor megtöltjük.Tehát
     
    törekedjünk rá egyenesen álljon. Persze ügyelve hogy ne vágjuk ki a közepét.
     
    Tököt lerakjuk egymás mellé, tepsibe megsózzuk, várunk kicsit felesleges levet leöntve róla ,és
     
    megtöltjük a töltelékkel mind. Majd megszórjuk sajttal ,és mehet 180-190 c fokon megsütni de tű
     
    próbával ellenőrizni a tököt kellően megpuhult e.
  11.  

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!