Hozzávalók
4 adag
-
2 db /25 dkg cukkini
-
40 dkg darált hús Sertés comb
-
125 g Hajdina
-
1 kis db tejföl
-
10 dkg reszelt sajt
-
1 fej vöröshagyma
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
ízlés szerint fűszerek
-
só,őrölt bors, fokhagyma granulátum,ételizesítő
-
csemege fűszer paprika
Elkészítés
kb 90-100 percHagymát apróra vágjuk a fokhagymával ,majd rá tesszük a húst ,fehéredésig forgatjuk .Paprikával megszórjuk, és a fűszerekkel kevés vizet adunk hozzá főzzük.Közbe a tököket félbevágjuk, belsejét kikaparjuk kanállal .Össze aprítjuk, majd hozzá adjuk a húshoz főljön meg.Hajdinát, csomagoláson leírtak alapján készítsük el ,vagy 1,3 l forrásba lévő vízbe ,15-20 p alattfőzzük meg szűrjük le.Megfőtt a hús ,keverjük össze hajdinával, és egy kis db tejföllel . Tököt kés segítségével, vágjunkneki talpat kívülről. Tehát nem amit kivájtunk ,hanem kívül a zöld felén, de csak egy csíkot minthameghámoznánk. Azért van erre szükség hogy a tök megálljon a talpán, mikor megtöltjük.Teháttörekedjünk rá egyenesen álljon. Persze ügyelve hogy ne vágjuk ki a közepét.Tököt lerakjuk egymás mellé, tepsibe megsózzuk, várunk kicsit felesleges levet leöntve róla ,ésmegtöltjük a töltelékkel mind. Majd megszórjuk sajttal ,és mehet 180-190 c fokon megsütni de tűpróbával ellenőrizni a tököt kellően megpuhult e. -
-
-
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: