Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Teljes kiőrlésű Graham sajtos és sima pogácsa Zsanette módra

 

Hozzávalók

8-9 adag

 

  1. Hozzávalók
     
  2. 8-10 adag
     
  3. 25 dkg Teljes kiőrlésű Zabpehelyliszt
     
  4. 25 dkg graham liszt teljes kiőrlésű
     
  5. 1/2 db budafoki élesztő
     
  6. ízlés szerint jó késhegynyi szódabikarbóna
     
  7. 1 db tojás
     
  8. 4 dkg olvasztott ráma
     
  9. ízlés szerint kevés étolaj a kenéshez
     
  10. 3-4 dl langyos víz
     
  11. ízlés szerint fűszerek
     
  12. ízlés szerint só
     
  13. ízlés szerint fokhagyma
     
  14. ízlés szerint grill fűszer
     
  15. ízlés szerint tetejére reszelt sajt

    Elkészítés

    90-100 perc
    1. Tálba szitáljuk a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával vajat felolvasszuk, élesztőt kevés cukros langyos tejbe

      felfuttatjuk 2 evőkanál lisztet bele teszünk le takarjuk még fel nem fut.

      Hozzáadjuk a leírt többi hozzávalót majd meggyúrjuk a tésztánkat ezután meleg helyen letakarva pihentetjük.

      megkelt kivesszük a tálból és kinyújtjuk de csak épp hogy. Vastag maradjon kb 4-5 magas maradjon a tésztája majd

      késsel be kockázzuk és tetszőleges nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

      Sütőlemezre rakjuk tetejét kevés olajjal megkenjük és szórjuk meg reszelt sajttal vagy hagyjuk csak simán 170-180

      Előmelegített sütőben megsütjük.

      UI Mikor kiszaggatjuk a pogácsákat utána két kezünk közé vesszük és kicsit megformázzuk így szép magas

      pogácsákat kapunk majd.

     
  16.  

Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája

              Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!