Hozzávalók
8-9 adag
-
Hozzávalók
-
8-10 adag
-
25 dkg Teljes kiőrlésű Zabpehelyliszt
-
25 dkg graham liszt teljes kiőrlésű
-
1/2 db budafoki élesztő
-
ízlés szerint jó késhegynyi szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
4 dkg olvasztott ráma
-
ízlés szerint kevés étolaj a kenéshez
-
3-4 dl langyos víz
-
ízlés szerint fűszerek
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint fokhagyma
-
ízlés szerint grill fűszer
-
ízlés szerint tetejére reszelt sajt
Elkészítés
90-100 perc-
Tálba szitáljuk a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával vajat felolvasszuk, élesztőt kevés cukros langyos tejbe
felfuttatjuk 2 evőkanál lisztet bele teszünk le takarjuk még fel nem fut.
Hozzáadjuk a leírt többi hozzávalót majd meggyúrjuk a tésztánkat ezután meleg helyen letakarva pihentetjük.
megkelt kivesszük a tálból és kinyújtjuk de csak épp hogy. Vastag maradjon kb 4-5 magas maradjon a tésztája majd
késsel be kockázzuk és tetszőleges nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlemezre rakjuk tetejét kevés olajjal megkenjük és szórjuk meg reszelt sajttal vagy hagyjuk csak simán 170-180
Előmelegített sütőben megsütjük.
UI Mikor kiszaggatjuk a pogácsákat utána két kezünk közé vesszük és kicsit megformázzuk így szép magas
pogácsákat kapunk majd.
-
-
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: