Nagyon finom citromos, mi nagyon szeretjük, egy könnyű ,vagy tartalmas leves után ,Mi általában könnyű leveseket fogyasztjuk nálunk diéta van …. 🙂
Hozzávalók
5-6 adag
90-100 / Perc elkészítés
-
30 dkg liszt
-
30 dkg Teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
-
3-4 evőkanál cukor
-
2 cs vanília cukor
-
3-4 dl langyos tej – +
-
1/2 budafoki élesztő
-
10 dkg ráma
-
1-2 ek olaj
-
cs só
-
3 db tojás
-
Töltelék :
-
50 dkg túró
-
1 kis db tejföl
-
1 maroknyi mazsola
-
1 citrom reszelt héja
-
1 cs vanília cukor
-
2-3 ek cukor
Elkészítés
Liszteket tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, cukorféléket ,elkavarjuk, majd tál közepébe mélyedést készítünk ,és oda is
teszünk kevés cukrot. kevés langyos tejet öntünk a közepébe, és bele morzsoljuk az élesztőt ,felfuttatjuk.
Vajat felolvasszuk, hozzá adjuk, és a többi hozzávalót is ,az olaj kivételével ,majd össze gyúrjuk, még el nem válik
az edény falától, közbe hozzá dolgozzuk az olajat is . Lisztezzük meg tetejét, alját, és takarjuk le konyharuhával, meleg helyen, duplájára kelesztjük.
Addig elkészítjük, a tölteléket, túrót tálba villával áttörjük, tejfölt, és az összes leírt hozzávalót ,hozzá adjuk, majd össze
keverjük ,és kész is a töltelék.
Megkelt tésztát, két cipóra osztjuk, nagy téglalap alakúra nyújtjuk, kockára vágjuk , mindegyik kocka
közepébe, egy jó evőkanál túrót rakunk,négy sarkát össze fogjuk, és közepén össze nyomjuk, sütő lemezre
sorakoztatjuk.
170-180 c előmelegített sütőbe megsütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.Tartalmas leves után
második fogásként ,kitűnő ebédet tehetünk az asztalra, ami nagyon finom enyhén citromos túrós ízű ,friss kelt.Gyerekek nagy
kedvence.
Zsanette Íz világ Gastro & Konyhája
Kövess a Facebookon is a finom Receptekért !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: