Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Klasszikus Tiramisu Torta Zsanette módra

Nagyon szeretjük a tiramisut saját elkészítés szerint  . Mascarponés  nagyon nem ….jön be …Másnap igazi mennyei finomság lágy habos krém enyhén rumos fahéjas nagyon finom ! Vendégeim és a Családom imádta ! 🙂

Hozzávalók

6-8 adag                                                                                                                 

 

  1. 30 dkg babapiskóta
     
  2. 2 cs vanília puding
     
  3. 3 cs vanília cukor
     
  4. cs só
     
  5. 4 evőkanál eritrit vagy cukor
     
  6. 1 mini pakk rum aroma
     
  7. 1 marok mazsola
     
  8. 9 dl tej
     
  9. 5 dl tejszínhab
     
  10. 1 cs habfixáló
     
  11. 4 dkg ráma
     
  12. tej a piskóta mártogatáshoz
     
  13. ízlés szerint őrölt fahéj
     
  14. csoki pehely dekoráció és egyéb tetszés szerint mazsola
     

Elkészítés

30 /minunten

Pudingot megfőzzük tejbe cukorfélékkel majd teszünk bele rámát elkavarjuk kihűtjük.Mazsolát fél kupica rumba

áztatjuk.Piskótát tejbe mártjuk majd le rakjuk egy nagy tányérra

Kemény habot össze keverjük a kihűlt pudinggal majd ezzel rétegezve halmozzuk rá a krémet egy sor tejbe mártott

piskóta egy sor krém közbe kicsi rummal meglocsoljuk megszórjuk fahéjjal.Ugyanígy járunk el még el nem

fogy.Tetejét megszórjuk fahéjjal díszítjük és jó pár órára hűtőbe tesszük érjenek össze az ízek. Másnapra igazán

finom krémes össze érnek az ízek.

Túrós puncshabos kocka Zsanette módra

 

 

Nagyon finom lágy tejszínes túrós puncsos krémmel finom csokoládé és kevés dió a tetején. 

Elmondhatatlanul nagyon finom ! 

Mindenki megkóstolta és egy kockával senki nem érte be !

Kóstoljátok meg ti is nem fogtok csalódni ! 🙂 🙂

 

 

 

Hozzávalók

6 adag

 

  1. 20 dkg baba piskóta
     
  2. 50 dkg túró
     
  3. 2 cs puncs puding
     
  4. 9 dl tej / + kevés tej a piskótához
     
  5. 1 cs vanília puding
     
  6. 1 cs zselé expressz
     
  7. 5 dl tejszínhab
     
  8. 1/2 mini pakk rum aroma
     
  9. 4 evőkanál cukor,vagy eritrit
     
  10. 1 cs habfixáló
     
  11. 20 *35 tepsi
     
  12.  
     
  13. csoki öntet
     
  14. 2 evőkanál cukor
     
  15. 3 dkg ráma
     
  16. 3-4 evőkanál langyos víz
     
  17. 2 evőkanál kakaópor

     

     

    Elkészítés

    40 perc

    Piskótát tejbe mártjuk majd le rakjuk a tepsi aljára.Habot verjük fel a habfixálóval,Pudingot

    megfőzzük a tejbe cukor félékkel .Teszünk hozzá fél mini pakk rumaromát.

    Kihűlt a puding bele tesszük a túrót  alaposan össze dolgozzuk géppel. Ezután a tejszínhab

    felét is lazán hozzá kavarjuk. Zselatint hozzáadjuk majd ezt a krémet ráöntjük a piskóta tetejére.

    Elsimítjuk szépen és a maradék habot is rá tesszük a tetejére.

    Csoki öntettel meglocsoljuk megszórjuk kevés dióval és mehet a hűtőbe jó hidegre lehűtjük.

     

Káposzta saláta Zsanette módra

Káposztasaláta recept foto

Hozzávalók

8-9 adag
 
  1. 1 fej közepes káposzta
     
  2. 3-4 db vöröshagyma
     
  3. 1 tk só (ízlés szerint)
     
  4. 1/2 dl ecet (tegyünk bele, nem baj ha erősnek érezzük)
     
  5. 2-3 evőkanál cukor
     
  6. ízlés szerint őrölt kömény
     
  7. ízlés szerint pár szem egész kömény
     
  8. 0,5 tk szalicil (az üveg tetejére is picit tegyünk)

    Elkészítés

    1 óra
    1. Káposztát gyaluljuk le, sózzuk le, hagymát vágjuk félfőre, majd keverjünk levet, öntsük rá, tegyük hűtőbe pár órára,

      érjenek az ízek, később megkóstoltuk, majd mehet üvegbe. ☺

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!