Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Klasszikus Tiramisu Zsanette módra

 

Gyorsan kellett valamit készítenem ami hamar megvan …

 

Hozzávalók

4 adag

 

  1. 20 dkg baba piskóta
     
  2. 2 dl tej kb – +
     
  3. 1 cs vaníliás puding
     
  4. 1 marok mazsola
     
  5. 1/2 mini pakk rumaroma
     
  6. 3 evőkanál eritrit vagy cukor
     
  7. 5 dl tej
     
  8. 2,5 dl kemény hab
     
  9. 25 *30 tál
     

Elkészítés

25-30 perc

Tejbe megfőzzük a pudingot keverünk bele rumot vaníliás cukrot eritritet vagy cukrot  kihűtjük .Piskótát tejbe mártjuk majd lerakjuk a tál dobozka aljára megszórjuk

mazsolával kihűlt pudingot össze keverjük a tejszínhabbal majd egy réteg krémet teszünk a piskótára utána még egy

réteg piskóta jön és tetejére krém majd megszórjuk fahéjjal mehet a hűtőbe.

  1. Nagyon finom kellemes íze van nálunk mindenki imádta !  🙂  🙂 

Kakaós rumos epres alagút Zsanette módra

 

Nagyon finom és dekoratív sütemény 

Ünnepekre is ajánlom szeretettel !

 

Hozzávalók

 

5-6 adag
 
  1. 25 dkg darált háztartási keksz
     
  2. 2,5 dl kókusz reszelék
     
  3. 1 db mini pakk rum aroma
     
  4. 2 cs vaníliás cukor
     
  5. 3-4 dl tej
     
  6. ízlés szerint cukor
     
  7. 3-4 ek kakaópor holland
     
  8. Krém hozzávalók:
     
  9. ízlés szerint cukor
     
  10. 1 db nagy natúr joghurt
     
  11. 2 csomag vaníliás cukor
     
  12. 3 dl tejszín
     
  13. 2 ek tejföl
     
  14. 1 csomag expressz zselatin
     
  15. Forma aljára:
     
  16. szükség szerint folpack
     
  17. 40 dkg szeletelt eper
     
  18. 10 dkg eper tetejére
     
  19. 1 csomag torta zselé piros
     
  20. 3-4 ek cukor ízlés szerint
     
  21. 3 csipet csipetnyi csoki dara
     
  22. 2 db őzgerinc forma
     
  23. Elkészítés                                              

    40 perc
     
    1. Kekszet,kókuszt rum cukor,és a többi hozzávalóval összegyúrjuk könnyen formázható massza legyen.

      Az őz gerinc formákat béleljük ki fóliával, majd szeleteljük bele az epret hagyjunk díszítéshez tetejére. Tortazselét

      lásd a csomagolás szerint majd szépen egyenletesen locsoljuk le az epret. Mozgassuk hogy a zselé elérjen a forma

      aljára az eper alá. Picit várjunk még pillanat alatt megköt.

      Tegyük bele a kekszes masszát vizes kanál segítségével egyenletesen simítsuk el.

       

      Tegyük hűtőbe 3-4 óra hosszat és borítsuk ki a formából egy Tálcára.

       

      Joghurtot tegyük tálba ízesítjük. Beletesszük utoljára a kemény habbá felvert habot összekeverjük majd kicsit

      hidegre tesszük kb. 20 perc és szépen ráhalmozzuk tetejére a habot, majd elsimítjuk és egy kis csoki darával

      megszórjuk dekoráljuk a maradék eperrel tetszőlegesen szeleteljük.

Töltött cukkini Hajdinás Zsanette módra

 

Hozzávalók

4 adag

 

  1. 2 db /25 dkg cukkini
     
  2. 40 dkg darált hús Sertés comb
     
  3. 125 g Hajdina
     
  4. 1 kis db tejföl
     
  5. 10 dkg reszelt sajt
     
  6. 1 fej vöröshagyma
     
  7. 3-4 gerezd fokhagyma
     
  8. ízlés szerint fűszerek
     
  9. só,őrölt bors, fokhagyma granulátum,ételizesítő
     
  10. csemege fűszer paprika

     

    Elkészítés

    kb 90-100 perc
    1.  
     Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával ,majd rá tesszük a húst ,fehéredésig forgatjuk .
     
    Paprikával megszórjuk, és a fűszerekkel kevés vizet adunk hozzá főzzük.Közbe a tököket félbe
     
    vágjuk, belsejét kikaparjuk kanállal .Össze aprítjuk, majd hozzá adjuk a húshoz főljön meg.
    Hajdinát, csomagoláson leírtak alapján készítsük el ,vagy 1,3 l forrásba lévő vízbe ,15-20 p alatt
     
    főzzük meg  szűrjük le.
    Megfőtt a hús ,keverjük össze hajdinával, és egy kis db tejföllel . Tököt kés segítségével, vágjunk
     
    neki talpat kívülről. Tehát nem amit kivájtunk ,hanem  kívül a zöld felén, de csak egy csíkot mintha
     
    meghámoznánk. Azért van erre szükség hogy a tök megálljon a talpán, mikor megtöltjük.Tehát
     
    törekedjünk rá egyenesen álljon. Persze ügyelve hogy ne vágjuk ki a közepét.
     
    Tököt lerakjuk egymás mellé, tepsibe megsózzuk, várunk kicsit felesleges levet leöntve róla ,és
     
    megtöltjük a töltelékkel mind. Majd megszórjuk sajttal ,és mehet 180-190 c fokon megsütni de tű
     
    próbával ellenőrizni a tököt kellően megpuhult e.
  11.  
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!