Zsanette Konyhája Íz világ Gastro-Kochen&Backen Sütés &Főzés

Csőben sült Bulgur Gazdagon Zsanette módra

8-10 adag / Hozzávalók 

 

  1. 1 kg Sertés comb darált hús
     
  2. 25 dkg bulgur
     
  3. 25 dkg orsó tészta
     
  4. 50 dkg vegyes mirelit zöldség,Karfiol,Brokkoli, sárgarépa
     
  5. 2 db nagy fej vöröshagyma
     
  6. 1 db kisebb babérlevél
     
  7. 4-5 gerezd fokhagyma
     
  8. 50 dkg tejföl
     
  9. 1-2 dl tejszín
     
  10. 2 evőkanál zabpehelyliszt sűrítéshez
     
  11. 3-4 dkg vaj,vagy olaj
     
  12. 10 dkg Edami reszelt sajt
     
  13. 35 *40 tepsi
     
  14. ízlés szerint fűszerek
     
  15. só,bors,őrölt kömény,csemege fűszerpaprika,ételízesítő,vágott petrezselyem, zúzott fokhagyma

    vagy fokhagyma granulátum

    Elkészítés 90-100 / miunten 

    Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával majd kevés zsiradék hozzáadásával megpirítjuk. Hozzá

    adjuk a darált húst nagy lángon fehéredésig átforgatjuk, Majd mikor levet enged megszórjuk

    paprikával felengedjük kevés vízzel ízlésesen befűszerezzük és készre főzzük.

    Megfőlt a hús tejszínbe 2 evőkanál zabpehely lisztet elkeverünk csomómentesre hozzá adjuk a

    tejfölt. Szedünk ki a forró levéből elkavarjuk majd össze öntjük ezzel még egyet be forraljuk és

    kész.

    Zöldséget rövid ideig blansírozzuk majd leszűrjük,Bulgurt csomagoláson látott leírtak alapján

    elkészítjük.  Nem található akkor 1,3 l Forrásba lévő vízbe ellepje megfőzzük 15-20 p alatt.

    Tésztát is kifőzzük forrásba lévő só olajos vízben majd leszűrjük.Lásd a csomagoláson leírtak

    alapján.

    Zsiradékkal kikent tepsibe rakunk egy réteg tésztát ,Majd terítünk rá egy réteg húst szafttal együtt

    és zöldséget.Majd ugyanígy járunk el egészen addig míg el nem fogy. Zöldség kerüljön a tetejére

    utoljára.

     

    Ui : Pörköltet gazdag sűrű szafttal készítsük hogy átjárja a rakottat szépen és nagyon finom

    élvezeti értékében gazdag finom ételt kapunk.Tejölt érdemes kevés tejjel ki kavarni és így

    megöntözni a tetejét. Fűszerpaprikát keveset tegyünk bele mert tejszínes tejfeles ételekhez nem

    javaslom sokat! Viszont az íze fontos ebben az ételben is.

     

Zabpelyhes Linzer Zsanette módra

Teljes kiőrlésű zabpehelylisztet is adtam hozzá, és nagyon finom ,azonnal pihe, puha ,másnap is nagyon finom ,még puhább. Továbbá egészséges, magas rosttartalommal ,és lassan felszívódó szénhidrát ! 🙂 Valamint laktató 🙂

 

Hozzávalók

25 dkg Teljes kiőrlésű zabpehely liszt

25 dkg Nagyi titka Omlós tészta Liszt 

25 dkg Ráma

csipetnyi só

2 cs vanília cukor

2 db nagy tojás

fél cs sütőpor

fél teáskanál szódabikarbóna

3 -4 evőkanál eritrit vagy cukor

2-3 dl házi barack lekvár 

kevés tej a gyúráshoz kb 3-4 evőkanálnyi ha szükséges

Ebből a mennyiségből 50 db lesz kb 

Lisztféléket tálba tesszük ,elkavarjuk a cukorfélékkel ,szódabikarbónával, sütőporral ,az összes száraz alapanyaggal. majd a rámát elvagdossuk kockára, és átmorzsoljuk a liszttel ,bele ütjük a tojásokat is ,és gyors mozdulatokkal össze

dolgozzuk  .Két cipóra osztjuk .

 

 Kinyújtjuk nagyra ,vékonyra, és lisztezett formával kiszaggatjuk ,sütőlemezre rakjuk, egymás mellé sorba picit távolabb egymástól .

Előmelegített 170 c sütőbe megsütjük gyorsan .Sütőre  figyelni kell , 6-7 perc és kész! Ügyeljünk hogy szép világosra süljenek, mert ha megbarnul, akkor a puhaságát elveszíti .Megsültek ,kenjük meg az az, 1 tk  finom házi barack lekvárral, és ragasszuk össze és fogyasszuk ! 

 

Lezárt dobozba akár egy hétig is eláll és finom puha marad ! 

Aranygaluska Diós mákos citromosan Zsanette módra

Egy igazi zalai finomság !A legkedveltebb barátnőmtől, munkatársamtól, pótmamámtól , Rózsi nénitől tanultam !Egykor Zalába Pókaszepetki lakos ! Isten nyugosztalja !! Szívemben tovább élsz ! 

Én egy kicsit annyival csináltam másképp hogy sütés előtt meglocsoltam egy ki vanília szósszal és kevert liszteket használtam nagyon isteni lett …

Nagyon finom ,és laktató ebéd! főleg egy húsos tartalmas leves után, pl egy Palóc leves ,vagy egy Pandúrgulyás, de egy sima Gulyásleveses, után is mennyei élvezetekbe lehet részünk !! Imádjuk, és nagyon nagyon finom! Szeretettel ajánlom mindenkinek ! 

 

Sima egy fajta liszttel is elkészíthető ,Én nagyon szeretek kevert, vegyes lisztekkel dolgozni, és némi zabpehellyel. Mert ugye a kelt tészta, nem éppen diétás ,vagy kevésbé kalóriás étel! Így hát ha már megkívántuk, akkor vigyünk a szervezetünkbe értékes Rostokat !Lassan felszívódó szénhidrátot is ,ami  által tovább is érezzük majd a jóllakottság érzését! Mintha csak egy sima szegény hagyományos liszttel készítenénk .Így hát ki hogy szeretné, azt már rátok bízom ! Én így készítettem el íme itt a Receptem is ! 

 

Csodás napotok legyen ! 🙂 

Jó sütést főzést mindenkinek a konyhában !! 

Készült , Zsanette Kovács   

Szakács 

Íz Világ Gastro& Konyhájába 

 

Hozzávalók 

20 dkg Teljes kiőrlésű búza liszt

20 dkg Teljes kiőrlésű Graham liszt

20 dkg Nagyi titka liszt minőségi 

10 dkg finom szemű zabpehely ( ez nem liszt ) !

Ezeket össze keverjük 

10 dkg Ráma 

fél budafoki élesztő

2 cs vanília cukor

1 ek púpos cukor 

4 db tojás 

cs só

4-5 dl langyos tej +  –  lehet több kevesebb lesz szükséges lényeg közepes lágy tészta se nem kemény se nem túl lágy .

2-3 ek olaj vége felé bele dolgozni 

olaj a tészta kenéshez galuskákhoz 

Töltelék 

15 dkg mák darált cukrozott 

1 db citrom héja reszelve

2 cs vanília cukor

kevés mazsola ízlés szerint

 

Dió Töltelék 

15 dkg darált cukrozott dió 

2 cs vanília cukor

1 citrom reszelt héja

kevés mazsola 

 

Vanília szósz készítése 

2 cs vanília puding 

1 l Tej

5 dl víz 

ízlés szerint cukor

vanília cukor 

cs só 

3 dkg ráma 

ebből vanília mártást készítünk!  Nem kemény hanem szósz jellegűre !

Ha túl sűrű még tejjel hígítjuk . Elkészült tegyük bele a rámát ,olvadjon el kevergessük. Ettől finomabb fényes  és nem fog bőrösödni a mártásunk .

 

Tálba tesszük a liszteket, a sima fehér lisztet átszitáljuk, a többit nem ! 

Összekavarjuk, majd közepébe mélyedést készítünk, és egy ek púpos cukrot teszünk , majd langyos tejet ,keveset öntünk bele, és bele morzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk jól felfutni.

Rámát felolvasztjuk, majd minden hozzávalót ,olaj kivételével össze dolgozzuk a tésztánkat. Közepes lágy tésztává dagasszuk. A tejet folyamatosan adagoljuk hozzá. Túl lágy, lisztet dolgozunk bele ,ha kemény, akkor tejet adunk hozzá .Mivel teljes kiőrlésű liszteket is használunk, így több tejre van szükségünk ,mert ezek a lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, a rostok miatt tehát erre ügyelve ! Vége felé hozzá dolgozzuk az olajat, leválik a tészta az edény faláról ,kezünkről, akkor jó .Meglisztezzük a tálunk alját, majd tészta tetejét, és konyharuhával letakarjuk. Pihentetjük langyos helyen. Ablakot ajtót nem rá nyitogatni 🙂 .

Közben ízesítjük be a mákot, diót, és lisztezett deszkára borítjuk a kelt tésztát ,majd szaggatóval, galuskákat szaggatunk ,és jól kiolajozott tepsi alját, kiszórjuk felét dióval, felét mákkal, és erre rakjuk egy pillanatra mártott olajba a galuskákat .Egymás mellé szorosan, majd tetejét megszórjuk a töltelékkel gazdagon ,és erre jön még egy sor galuska ,ugyan így eljárva. Tehát összesen két soros lesz .

Megjegyzés : A galuskákat úgy szaggatjuk ki :hogy ne legyen maradék, tehát mindig a maradékot ,a tészta alá dugjuk, nyomkodjuk,  és szaggatjuk. A tészta maradék ,az aljára kerüljön, és teteje szép maradjon .Ez tálalásnál nem fog látszódni ha így járunk el !

Munka folyamat képek ! 

Tetejét meglocsoljuk vanília mártással ,majd 170 c előmelegített sütőbe ,szép aranyszínűre megsütjük .Majd nézzük meg hogy megsült e. Közepéből vegyünk ki a két galuskát ,és ellenőrizzük lukacsos e akkor kész .

Tálalásnál vanília szósszal meglocsoljuk, szükség szerint porcukorral szórjuk meg .

Aranygaluska az csak diósan készül ,De nálunk mákosan is kell készíteni 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!